Montessorihuis Sluitingsdagen 2020
20 november 2019
Corona Virus Update
15 maart 2020

Landelijke Montessoridag bij Montessorihuis Arnhem

Op woensdag 11 maart 2020 zal de landelijke Montessoridag plaatsvinden. Montessorischolen, peuterspeelzalen, kinderopvangen in heel Nederland openen op deze dag hun deuren voor ouders die zich oriënteren op de opvang van hun kind en voor andere belangstellenden. Het Montessorihuis, dat opvang verzorgt voor kinderen van 0 tot 12 jaar, doet dit jaar ook mee aan de landelijke Montessoridag.

Montessoriopvoeding bestaat al meer dan honderd jaar. Veel van de oorspronkelijke principes over het opvoeden en leren van kinderen staan nog steeds fier overeind en worden door modern onderzoek bevestigd.

Een van de bekendste uitspraken van de grondlegger van deze principes, Maria Montessori, is “Help mij het zelf te doen”. Binnen de Montessorivisie worden kinderen gestimuleerd zo zelfstandig mogelijk bezig te zijn. Zelfstandigheid en onafhankelijkheid vergroot het zelfvertrouwen van een kind.

Kinderen ontwikkelen zich in wisselwerking met hun omgeving en in hun eigen tempo. Ze absorberen alles wat in hun omgeving aanwezig is en ze reageren hierop. Kinderen leren bijvoorbeeld van het nabootsen van activiteiten van volwassenen zoals sinaasappel persen, ramen zemen en planten water geven. Maria Montessori noemde dat: “oefening van het dagelijks leven”.

De Montessori visie staat centraal bij de kinderopvang en buitenschoolse opvang van het Montessorihuis. Op 11 januari kunnen (toekomstige) ouders en pedagogisch medewerksters zien en ervaren hoe er wordt gewerkt volgens deze visie. Van 9:00 uur tot 12:00 uur is er een vrije inloop aan de Beekstraat 41 in het Centrum van Arnhem.

Werken bij