Montessorihuis Sluitingsdagen 2021
23 november 2020

Vacature – Pedagogisch medewerker

Is het je passie om met kinderen te werken en kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling? Vind je het leuk om mee te helpen en te denken in een nieuwe nog groeiende kinderopvang? Ben jij op zoek naar een kleinschalige werkomgeving waar het kind echt centraal staat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ook in deze Corona tijd hebben wij jou nodig! Dagelijks vangen wij kinderen op en zorgen wij ervoor dat ze een fijne dag hebben en bij ons iets leren.

Het Montessorihuis Arnhem zoekt per direct een pedagogisch medewerker ter versterking van het team! Wij zijn op zoek naar een betrokken, flexibele collega.

Hoe maakt Montessorihuis het verschil?

In het centrum van Arnhem hebben wij een nieuwe, unieke kinderopvang met KDV en BSO aan de Beekstraat. Wij hebben een KDV groep (0-4 jaar) en een BSO groep (4-12 jaar) en daarbij werken wij volgens de visie van Maria Montessori.

Het Montessorihuis biedt een veilige en vertrouwde omgeving, waar kinderen onder begeleiding van liefdevolle en deskundige leidsters zichzelf leren kennen en zichzelf kunnen zijn. Door de kleinschalige opzet is er veel persoonlijke aandacht voor de ontwikkeling van het kind en spelen we in op de behoefte die bij de leeftijd van het kind past. Aandacht, rust, liefde, een herkenbaar dagritme voor de allerkleinsten, of juist op avontuur in een ontspannen omgeving waar je je na school vrij kunt voelen.

Op onze buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf gaan wij ervan uit dat een kind een natuurlijke, noodzakelijke drang tot zelfontplooiing heeft. Wij kijken naar de behoeften van het kind en spelen daarop in door de juiste omgeving en materialen aan te bieden. Door het bieden van duidelijke grenzen en kaders (geen “vrijheid blijheid” maar “vrijheid in gebondenheid”) kan het kind veilig leren. Maria Montessori vat deze visie mooi samen in de uitspraak: “leer mij het zelf te doen”.

Wij zijn op zoek naar iemand
– Voor de BSO op dinsdag en donderdag. Je werkt dan van 14.30-18.30 met een leuke groep kinderen en collega’s! Daarnaast ben je ook flexibel inzetbaar op andere dagen en/of het kinderdagverblijf.
– Met een relevant afgeronde opleiding voor in de kinderopvang (zoals SPW, Pedagogisch werk, PABO, Pedagogiek, CMV, SPH);
– Die op de hoogte is van de wet- en regelgeving;
– Met minimaal twee jaar ervaring in de kinderopvang en die ook zelfstandig een groep kan draaien
– Die enthousiast wordt van het het werken met kinderen en daarin ook wil bijdragen in de ontwikkeling tijdens hun groeifases;
– Met goede communicatieve en sociale vaardigheden (vloeiend Nederlands sprekend);
– Die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
– Die ook op onze andere Montessori locaties wilt werken in Arnhem (www.montessorikinderopvang.nl).
– Pré is ervaring in Montessori visie of bereid je hierin te verdiepen.
– Die woonachtig is in Arnhem of directe omgeving.

Wij bieden
– Een prettige, informele werkomgeving met enthousiaste collega’s;
– Ruimte om het verschil te maken op pedagogisch werkgebied;
– Training/cursussen en opleidingsmogelijkheden;
– Arbeidsvoorwaarden en salaris conform CAO Kinderopvang;
– Een contract van minimaal 8 uur met mogelijkheid tot uitbreiding.
– Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën, daar staan we altijd voor open.

Kom je ons team versterken? Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende mogelijkheden qua uren die we tijdens een eerste gesprek samen kunnen bespreken. Je motivatiebrief en CV kunnen gericht worden aan Melissa van Meegen – Berendsen

Wij hopen iets van je te horen!

Parttime uren: minimaal 8 uur per week