Oudercontacten

De oudercontacten zijn bij het Montessorihuis erg belangrijk. Wij zien de opvoeding van het kind als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de dagelijkse bezigheden van het kind. We onderhouden korte lijnen en streven naar transparante communicatie.

Leidsters nemen iedere dag, zowel bij het brengen als halen van de kinderen de tijd om met de ouders te praten over hun kind. Zo vertelt een ouder welke veranderingen er b.v. in het voedingsschema van zijn baby zijn of wat er is voorgevallen in het weekend van hun peuter. Leidsters vertellen naast zaken over voeding en slapen dingen over de ontwikkeling van het kind, wat het kind die dag allemaal heeft gedaan, wat is opgevallen en overige bijzonderheden.

Naast deze dagelijkse overdrachten zijn er ook oudergesprekken waarvan ouders gebruik kunnen maken. Bij nieuwe kinderen is er een instroomavond waarbij we ingaan op onze visie en de opvang van uw kind, informatie avonden, mentoravond en een feestelijke avond. Ouders ontvangen meerdere keren per jaar een nieuwsbrief met actuele onderwerpen.

Wij staan open voor suggesties en wensen van ouders. Waar mogelijk proberen wij iets met uw feedback te doen. Uw feedback is belangrijk voor ons, zodat we samen kunnen werken aan de kwaliteit.