Kinderopvang de leukste carrière switch
8 februari 2022
Gezonde Kinderopvang Montessorihuis
17 mei 2022

Sharon van stagiaire tot vaste kracht

Sharon van stagiaire tot vaste kracht

Terwijl de kinderen liggen te slapen heeft Sharon Elstak tijd om haar verhaal te vertellen. De 24 jarige vrolijke Arnhemse werkt sinds de zomer van 2020 voor Montessorihuis kinderopvang. Het was Sharon die anderhalf jaar geleden als BBL’er begon op het Montessorihuis. Sinds afgelopen februari heeft ze haar diploma behaald en is ze van vaste waarde voor de opvang.

Toeval

Een carrière in de kinderopvang dat had Sharon een aantal jaar geleden nog niet gedacht. “Ik heb voorheen de toneel opleiding gevolgd, deze opleiding heb ik ook met succes afgerond. Hoewel ik het toneelspelen heel erg leuk vind, was het lichamelijk niet vol te houden. Hierdoor ben ik gestopt en heb ik verder gekeken.”

Per toeval kwam Sharon uit bij de kinderopvang en pedagogiek. “Ik kreeg een bijbaan op het ROC in Nijmegen en kwam daar in aanraking met studenten pedagogiek. Door hun verhalen werd mijn interesse gewekt.” Nu 4 jaar later staat Sharon met een diploma op zak te stralen in het Montessorihuis.

Visie

“Ik ben helemaal om, ik vind het zo bijzonder om onderdeel te zijn van de ontwikkeling van het kind.” Hoewel Sharon tijdens haar opleiding slechts de basis van de Montessori visie leerde kennen, kwam ze pas tijdens haar stageperiode erachter hoe diep de visie zit verworven binnen de organisatie. “Ik verbaas mij iedere keer weer opnieuw wat kinderen op zo’n jonge leeftijd al kunnen of kunnen leren.”

In de toekomst zou Sharon zich graag meer willen verdiepen in de visie door de AMI opleiding te volgen. “Als ik de AMI opleiding heb afgerond lijkt het mij, heel mooi om ook stagiaires te mogen begeleiden en hun mee nemen in de Montessori Visie.”

Interesse?

Wil jij net zo onmisbaar en geliefd worden als Sharon? Bekijk onze laatste vacatures en kom werken in bij Montessorihuis kinderopvang.

Werken bij