Montessorihuis Sluitingsdagen 2021
23 november 2020
Naar de kinderopvang
27 mei 2021

Wanneer regel je kinderopvang?

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Het is al goed dat jullie aan het nadenken zijn over de kinderopvang. Als je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat wil je je kind met een gerust hart achterlaten bij de kinderopvang. Wat van belang is bij een keuze voor kinderopvang dat het gevoel bij de opvang goed is.

Op internet staan veel checklist maar het regelen van de kinderopvang komt vaak pas in maand 4 of 5 aanbod op deze lijsten. We kunnen ons voorstellen dat er veel op je af komt in de eerste periode na de zwangerschap. Zeker als je in verwachting bent van je eerste kind. Het lijkt nog zover weg, dus waarom zal je je al in een vroeg stadium je verdiepen in de kinderopvang. 

Toch gaat de zwangerschap vaak sneller dan je denkt, daarom adviseren wij toch om al in de eerste maanden na te denken over de juiste kinderopvang. Zodat je je kind tijdig kan inschrijven op de kinderopvang van jullie keuze.

Keuze

Ook in onze regio zijn veel kinderopvang organisaties zijn, dus hoe maak je de juiste keuze? Iedere opvang heeft zo zijn eigen visie. Het Montessorihuis is een kinderopvang die gebaseerd is op de ideeën van Maria Montessori en haar visie op de ontwikkeling van jonge kinderen. 

Onze visie en werkwijze kan ook worden uitgedrukt als behoeftegerichte opvoeding. Een behoefte wil niet zeggen dat een kind overal zijn zin in krijgt. Voorbeelden van behoeften zijn: behoefte aan aandacht, behoefte om fysiek te bewegen, behoefte om verstandelijk uitgedaagd te worden, behoefte aan betekenisvolle activiteiten, behoefte aan rust, behoefte om zich creatief uit te leven, etc. Er zijn diverse manieren om met kinderen om te gaan: kinderen opvangen, oppassen op kinderen en kinderen (mede) opvoeden. Wij richten ons op het laatste aspect en dit gebeurt respectvol met veel eigenheid en ruimte voor het unieke kind.

Belangrijk om rekening mee te houden; dinsdag en donderdag zijn de meest gewilde dagen, deze zitten vaak het snelste vol. Overigens geldt dit de laatste jaren ook steeds vaker voor de maandag.

2e kind

Ben je zwanger van jullie 2e kind? Ook dan raden we je aan dit zo snel mogelijk door te geven aan jou kinderopvang organisatie. Op onze kinderopvang krijg je voorrang maar ook dan gaat de plaatsing niet vanzelf. Wij verwelkomen graag broertjes en zusjes.

Ben je zwanger, wacht niet te lang met het regelen van de kinderopvang. Neem contact op met ons locatiehoofd voor een vrijblijvende rondleiding.

Werken bij