Wanneer regel je kinderopvang?
17 maart 2021
Een dag op avontuur bij Montessorihuis
5 augustus 2021

Naar de kinderopvang

Naar de kinderopvang

Je hebt gekozen voor het Montessorihuis, een kinderopvang locatie op basis van de Montessori visie. En nu is het zover, je kind gaat naar de kinderopvang. Wat kun je allemaal verwachten? We beginnen het onze eerste echte kennismaking, het intake gesprek. Daar nemen we echt even de tijd voor want dit intake gesprek staat in het teken van elkaar leren kennen.

De begeleidster van de groep vertelt over het dagritme en onze manier van werken. En graag horen we dan ook hoe de start van jouw baby is geweest en hoe het gaat met slapen en voeden.

Intake

Van ouders krijgen we natuurlijk hele zinvolle informatie, zij kennen hun kind het beste! Na dit intakegesprek nemen we afscheid van elkaar, soms een lastig moment en dat snappen wij heel goed. Je kind is natuurlijk het kostbaarste bezit en het vertrouwen in de opvang en de begeleidsters van de groep moet nog even groeien.

Wij vinden het heel belangrijk dat je baby in zijn wenperiode een goede begeleiding krijgt. Met de overdracht van je kind naar de begeleidster, bij het eerste afscheid, wordt namelijk al direct gewerkt aan de vertrouwensband tussen kind en begeleidster.  Het wisselt hoe snel elk kind gewend is maar ervaring leert dat het altijd goed komt en kinderen als snel een fijne tijd hebben bij ons op de groep.

Ritme

Elke baby heeft zijn eigen ritme als het gaat om slapen en voeding. Natuurlijk volgen wij hetzelfde ritme als thuis en hebben bij het intakegesprek precies gehoord welk ritme het beste past bij het kind. Uiteindelijk zal het kind zich voegen in het ritme dat wij hanteren op de groep, een afwisseling tussen slapen, eten en spelen.

De momenten van vrij spel vinden plaats in onze mooie ruimte waar je de voorbereide omgeving vindt. ‘ De voorbereide omgeving’  is een typische Montessori term die wil zeggen dat de ruimte ingericht is naar de leeftijd van de kinderen die er zijn en hun behoeftes en de periodes waarin zij zich bevinden.

Voor jonge baby’s is dat veelal ontwikkelingsmateriaal zoals een mobiel, een rammelaar of een verhoging waar het kind op kan kruipen of klimmen. Voor een ouder kind zijn dat de specifieke leermaterialen die Maria Montessori zelf nog ontwikkeld heeft zoals de roze toren en de rode stokken. Wil je hier eens wat meer over weten dan vraag het ons gerust.

Interesse?

Ben jij benieuwd hoe het is op onze locatie in hartje centrum Arnhem? Neem dan contact op met Melissa en zij laat je graag onze locatie zien. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor ons kinderdagverblijf kan direct via onze website.

 

Werken bij