Voorbereiden op de basisschool
18 november 2021
Kinderopvang de leukste carrière switch
8 februari 2022

De eerste Montessorihuis baby vertrekt naar de basisschool

De eerste Montessorihuis-baby vertrekt naar de basisschool

Ruim drie jaar nadat wij als Montessorihuis onze deuren opende is er een belangrijke mijlpaal aangebroken: Onze eerste baby verlaat de kinderopvang en vertrekt naar de basisschool. Olivier Roskam startte in juni 2018 als allereerste baby op onze opvang. Nu hij binnenkort zijn vierde verjaardag viert, is het tijd om door te stromen naar de basisschool en zal hij ons als kleuter verlaten.

In juni 2018 Montessorihuis opende wij onze deuren, waarna Olivier als eerste kind startte. Melissa van Meegen is één van de medewerkers die het langst met Olivier heeft gewerkt en hem van baby tot kleuter heeft zien opgroeien: “Ook voor ons is het een heel bijzonder moment dat hij nu naar de basisschool gaat en we zullen zijn gezellige geklets enorm gaan missen.”

Omdat Olivier het allereerste kind op de opvang was, kreeg hij in het begin nog 1-op-1-begeleiding. Hierdoor heeft Melissa een hele speciale band met hem opgebouwd. Nadat er meer kinderen bij kwamen, ging hij steeds meer samen met anderen spelen.

 “Net als de meeste jongens heeft Olivier altijd veel energie, maar hij kan ook helemaal opgaan in zijn fantasie. Het was dan ook altijd fantastisch om samen met hem te spelen in zijn fantasiewereld vol intercitytreinen en robots!” blikt Melissa terug

Olivier zelf vond zijn vertrek ook heel spannend, maar gelukkig was het een gezellige feestdag. Zo mocht hij zijn zelfgemaakte cake trakteren, de had hij versierd met een paraplu met de bijpassende tekst: “Aju paraplu”. De kinderopvang was feestelijk aangekleed met posters, ballonnen en borden met zijn foto erop. Er was zelfs een heuse rode loper voor hem uitgelegd, waarover hij het Montessorihuis voor de allerlaatste keer mocht verlaten.

Olivier bedankt voor de leuke tijd samen & heel veel plezier op school.

Werken bij